Snijd voor de kimchi de kool in repen. Doe in een ruime kom en meng met het zout en de suiker. Laat minimaal 2 uur staan.
Meng de gember, knoflookpuree, gochujang, vissaus, sojasaus, zout en suiker tot een marinade.
Spoel het zout en suiker van de kool. Laat uitlekken in een vergiet en druk het laatste vocht eruit. Voeg toe aan de marinade en meng. Doe in bakjes of weckpotten en zorg ervoor dat de kool bedekt is met de marinade.
Laat de kool ca. 3 dagen op kamertemperatuur fermenteren. Kijk iedere dag even. Proef na 3 dagen. Als je tevreden bent kun je het in de koelkast (in een luchtdicht bakje of weckpot) maximaal 2 weken bewaren.
Bak de bacon in een koekenpan met dikke bodem en laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar het vet. Bouw je tosti op met de kaas, 2 el kimchi en bacon. Bak ongeveer 5 min. per kant op laag vuur in het achtergebleven bakvet en voeg eventueel boter of olie toe als het te droog wordt. Beste tosti ooit.
Kimchitosti
Tosti van leftovers met pittige kimchi (gefermenteerde groente).
- bereidingstipJe mag ook meer of minder knoflook, peper en gember gebruiken. Experimenteer en kijk wat je het lekkerst vindt
- variatietipIn plaats van gochujang kun je ook 1 el gedroogde chiliflakes gebruiken.
- algemeenBron: Instock cooking.
Instock - fermenteren
Instructievideo - 05:21 min.
Kimchitosti
Tosti van leftovers met pittige kimchi (gefermenteerde groente).
1 personen
290 kcal
35 min. bereiden
dagen wachten
Aan de slag
Snijd voor de kimchi de kool in repen. Doe in een ruime kom en meng met het zout en de suiker. Laat minimaal 2 uur staan.
Meng de gember, knoflookpuree, gochujang, vissaus, sojasaus, zout en suiker tot een marinade.
Spoel het zout en suiker van de kool. Laat uitlekken in een vergiet en druk het laatste vocht eruit. Voeg toe aan de marinade en meng. Doe in bakjes of weckpotten en zorg ervoor dat de kool bedekt is met de marinade.
Laat de kool ca. 3 dagen op kamertemperatuur fermenteren. Kijk iedere dag even. Proef na 3 dagen. Als je tevreden bent kun je het in de koelkast (in een luchtdicht bakje of weckpot) maximaal 2 weken bewaren.
Bak de bacon in een koekenpan met dikke bodem en laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar het vet. Bouw je tosti op met de kaas, 2 el kimchi en bacon. Bak ongeveer 5 min. per kant op laag vuur in het achtergebleven bakvet en voeg eventueel boter of olie toe als het te droog wordt. Beste tosti ooit.
bereidingstip:Je mag ook meer of minder knoflook, peper en gember gebruiken. Experimenteer en kijk wat je het lekkerst vindt
variatietip:In plaats van gochujang kun je ook 1 el gedroogde chiliflakes gebruiken.
algemeen:Bron: Instock cooking.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 Chinese kool
4 el zout
3 el kristalsuiker
50 g verse gember
50 g verse knoflookpuree
50 g gochujang Koreaanse chilipasta
60 ml vissaus
60 ml sojasaus
2 plakken bacon
1 el ongezouten roomboter
1 plak oude kaas
2 sneetjes witbrood
Dit heb je nodig
vergiet
weckpot à 1,5 liter
keukenpapier