Tomatensalade met lamsworstjes

Op en top zonnig: deze kleurige salade is zalig kruidig met komijn, munt en peterselie.

535 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 15 min. oventijd

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het kapje van het brood en snijd het brood in 8 sneetjes. Halveer de sneetjes. Bestrijk ze met de helft van de olie, leg ze op een rooster en bak ze in de oven in ca. 15 min. goudbruin en knapperig.

  2. Halveer ondertussen de tomaten uit de tomatenmix. Houd 2 trostomaten apart en snijd de rest van de trostomaten in kwarten. Snijd de muntblaadjes in reepjes en de peterselieblaadjes grof.

  3. Meng alle gesneden tomaten in een schaal met de rest van de olie, de komijn, azijn, munt en peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Verhit ondertussen de grillpan en gril de worstjes in 8 min. gaar. Keer regelmatig. Halveer de 2 achtergehouden trostomaten en wrijf de snijkant over de sneetjes brood.

  5. Serveer de tomatensalade en worstjes met het brood.

  • combinatietipLekker met Griekse yoghurt.
  • Tomatensalade met lamsworstjes

    Instructievideo - 02:33 min.

Tomatensalade met lamsworstjes

Op en top zonnig: deze kleurige salade is zalig kruidig met komijn, munt en peterselie.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig