Limburgs zuurvlees

Dit Limburgse stoofvlees is verrukkelijk! Lekker zoet door de appelstroop en ontbijtkoek.

505 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / dag wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Meng de azijn, laurier, kruidnagels, 300 ml water, peper en zout tot een marinade. Snijd het vlees in grote stukken en leg erin. Laat het vlees afgedekt 24 uur marineren in de koelkast. Neem het vlees uit de marinade, laat uitlekken en dep droog. Bewaar de marinade. Snijd ondertussen de uien in halve ringen.

  2. Verhit 1/3 boter in een braadpan. Bak het vlees in 3 min. rondom aan. Voeg de marinade toe. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de ui lichtbruin. Doe bij het vlees. Laat met de deksel op de pan 2 uur op laag vuur sudderen. Schep regelmatig het schuim eraf.

  3. Verkruimel de ontbijtkoek en voeg toe aan het vlees als het zacht en gaar is. Roer tot een gladde saus. Voeg de stroop, peper en zout toe. Voeg eventueel naar smaak nog wat stroop toe.

  • bewaartipJe kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm de dag erna op laag vuur.
  • serveertipServeer zoervleisj traditioneel met appelmoes, frites en mayonaise.

Limburgs zuurvlees

Dit Limburgse stoofvlees is verrukkelijk! Lekker zoet door de appelstroop en ontbijtkoek.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig