Haal de witlofblaadjes los. De harde kern wordt niet gebruikt. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers, verdeel samen met het lof over een grote platte schaal. Verdeel de frambozen en eendenborstfilet erover en besprenkel met het balsamicoglazuur en de olie. Bestrooi met versgemalen peper en serveer.
Lofsalade met gerookte eendenborst
Een bijzondere, kleurrijke salade voor feestelijke gelegenheden.
- variatietipWaterkers is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt het eventueel vervangen door rucola.
- variatietipJe kunt roodlof vervangen door witlof. In plaats van eendenborst kun je gerookte kipfilet gebruiken.
Lofsalade met gerookte eendenborst
Een bijzondere, kleurrijke salade voor feestelijke gelegenheden.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_100342_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
210 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Haal de witlofblaadjes los. De harde kern wordt niet gebruikt. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers, verdeel samen met het lof over een grote platte schaal. Verdeel de frambozen en eendenborstfilet erover en besprenkel met het balsamicoglazuur en de olie. Bestrooi met versgemalen peper en serveer.
variatietip:Waterkers is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt het eventueel vervangen door rucola.
variatietip:Je kunt roodlof vervangen door witlof. In plaats van eendenborst kun je gerookte kipfilet gebruiken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 stronken witlof
75 g waterkers
225 g verse frambozen
200 g gerookte eendenborstfiletplakjes
1 el Emiliana balsamicoglazuur
2 el extra vierge olijfolie