Snijd het spek in kleine stukjes. Verhit de olie in een soeppan en bak het spek 5 min. op laag vuur. Schep regelmatig om. Schil ondertussen de winterpeen, halveer in de lengte en snijd in plakjes van ½ cm. Snijd de sjalotten in halve ringen, de knoflook fijn, voeg met de peen toe aan het spek en bak nog 5 min. op laag vuur. Schep regelmatig om.
Voeg de bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Laat de bonen uitlekken en voeg samen met de boerenkool toe en kook 10 min. op laag vuur. Voeg de pasta en tuinerwten toe en kook 5 min. mee. Roer regelmatig.
Soep met boerenkool, spek en bonen
Peen, erwten én pasta: een goedgevulde bodem voor de koude dagen!
- bewaartipJe kunt de soep tot 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de soep eerst en voeg dan de pasta en tuinerwten toe.
- combinatietipLekker met petit cereales (brood, Liefde & Passie). Daarmee is het recept niet meer lactosevrij.
Snijden
Instructievideo - 02:22 min.
Soep met boerenkool, spek en bonen
Peen, erwten én pasta: een goedgevulde bodem voor de koude dagen!
hoofdgerecht
4 personen
325 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het spek in kleine stukjes. Verhit de olie in een soeppan en bak het spek 5 min. op laag vuur. Schep regelmatig om. Schil ondertussen de winterpeen, halveer in de lengte en snijd in plakjes van ½ cm. Snijd de sjalotten in halve ringen, de knoflook fijn, voeg met de peen toe aan het spek en bak nog 5 min. op laag vuur. Schep regelmatig om.
Voeg de bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Laat de bonen uitlekken en voeg samen met de boerenkool toe en kook 10 min. op laag vuur. Voeg de pasta en tuinerwten toe en kook 5 min. mee. Roer regelmatig.
bewaartip:Je kunt de soep tot 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de soep eerst en voeg dan de pasta en tuinerwten toe.
combinatietip:Lekker met petit cereales (brood, Liefde & Passie). Daarmee is het recept niet meer lactosevrij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
100 g zoetpittig Zeeuws spek
2 el traditionele olijfolie
200 g winterpeen
2 sjalotten
2 tenen knoflook
3 kippenbouillontabletten
1½ l kraanwater
400 g cannellinibonen in blik
150 g verse boerenkool
75 g conchigliette (pasta)
150 g diepvries tuinerwten