Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Maak de sperziebonen schoon, halveer en kook de laatste 8 min. mee met de rijst. Schil de wortel en snijd in plakjes. Snijd de peterselie grof.
Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak de vis in 4 min. gaar op laag vuur. Giet de rijst en groenten af, maar vang het kookvocht op. Pureer alle ingrediënten met de staafmixer of in de keukenmachine tot een fijne puree. Voeg eventueel wat kookvocht of melk toe.
Visschoteltje met groenten en rijst - 8 tot 12 maanden (Opperdepop)
Mama een visschotel, de kleintjes ook. Baby’s visschoteltje, lekker met groenten, rijst en smaakmaker peterselie.
- bereidingstipPas de structuur van de hapjes aan de leeftijd van je baby. Voor baby's van 8 maanden pureer je hapjes fijner dan voor kindjes van bijv. 10 maanden.
- bewaartipJe kunt de hapjes 3 maanden in de vriezer bewaren, verdeel voor het invriezen in porties. Laat voor gebruik ontdooien, verwarm en laat afkoelen tot lichaamstemperatuur.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Visschoteltje met groenten en rijst - 8 tot 12 maanden (Opperdepop)
Mama een visschotel, de kleintjes ook. Baby’s visschoteltje, lekker met groenten, rijst en smaakmaker peterselie.
4 porties
120 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Maak de sperziebonen schoon, halveer en kook de laatste 8 min. mee met de rijst. Schil de wortel en snijd in plakjes. Snijd de peterselie grof.
Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak de vis in 4 min. gaar op laag vuur. Giet de rijst en groenten af, maar vang het kookvocht op. Pureer alle ingrediënten met de staafmixer of in de keukenmachine tot een fijne puree. Voeg eventueel wat kookvocht of melk toe.
bereidingstip:Pas de structuur van de hapjes aan de leeftijd van je baby. Voor baby's van 8 maanden pureer je hapjes fijner dan voor kindjes van bijv. 10 maanden.
bewaartip:Je kunt de hapjes 3 maanden in de vriezer bewaren, verdeel voor het invriezen in porties. Laat voor gebruik ontdooien, verwarm en laat afkoelen tot lichaamstemperatuur.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
40 g zilvervliesrijst
200 verse sperziebonen
200 g wortelen
3 g verse peterselie
1 el traditionele olijfolie
100 g witvisfilets
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine