Auberginerolletjes in tomatensaus

Rijk van smaak en kleur. Dit auberginegerecht spat van je bord!

550 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de ui en schil de wortels. Snijd de wortels en bleekselderij in blokjes van ½ x ½ cm. Verhit ¼ van de olie in een hapjespan en bak de groenten 15 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.

  2. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ½ cm. Bestrijk met 4 el olie beide kanten en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de aubergines in delen in 6 min. Keer halverwege.

  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in de hapjespan en bak de balletjes in 5 min. bruin. Voeg de pastasaus toe en laat 15 min. zacht stoven met de deksel op de pan.

  4. Snijd ondertussen de blaadjes basilicum in reepjes. Meng het groentemengsel met de ricotta, de helft van het basilicum en peper. Schep op elke plak aubergine een bergje van het ricottamengsel en rol op. Zet de rolletjes in de tomatensaus en warm nog 1 min. zachtjes door. Garneer met de rest van het basilicum.

  • Auberginerolletjes in tomatensaus

    Instructievideo - 03:14 min.

  • Groente in de lengte snijden

    Instructievideo - 00:45 min.

Auberginerolletjes in tomatensaus

Rijk van smaak en kleur. Dit auberginegerecht spat van je bord!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig