Smelt de chocolade in de magnetron op de laagste stand tot een temperatuur van 35 °C. Splits de eieren. Meng 3 dooiers stevig door de chocolade. De rest van de dooiers wordt niet gebruikt. Klop de boter tot een romige massa en meng door het chocoladebeslag.
Ontvet een kom met de azijn en droog goed af. Klop de 5 eiwitten met de poedersuiker stijf.
Spatel 1/3 van het opgeklopte eiwit door het chocoladebeslag. Meng dan de rest erdoor. Doe dit voorzichtig, om zo veel mogelijk lucht in de massa te behouden. Giet het beslag in een vormpje, bijvoorbeeld halve bolletjes van een siliconenvorm, en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
- algemeenAls je heel bittere chocolade gebruikt, dan is dit echt een smaakbommetje. En ideaal om in kleine porties in een dessert te verwerken, met rood fruit en een crumble erbij.
Eiwit kloppen
Instructievideo - 00:44 min.
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Dominique Persoones marquise
nagerecht
4 personen
550 kcal
20 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Smelt de chocolade in de magnetron op de laagste stand tot een temperatuur van 35 °C. Splits de eieren. Meng 3 dooiers stevig door de chocolade. De rest van de dooiers wordt niet gebruikt. Klop de boter tot een romige massa en meng door het chocoladebeslag.
Ontvet een kom met de azijn en droog goed af. Klop de 5 eiwitten met de poedersuiker stijf.
Spatel 1/3 van het opgeklopte eiwit door het chocoladebeslag. Meng dan de rest erdoor. Doe dit voorzichtig, om zo veel mogelijk lucht in de massa te behouden. Giet het beslag in een vormpje, bijvoorbeeld halve bolletjes van een siliconenvorm, en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
algemeen:Als je heel bittere chocolade gebruikt, dan is dit echt een smaakbommetje. En ideaal om in kleine porties in een dessert te verwerken, met rood fruit en een crumble erbij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
200 g fondantchocolade
5 middelgrote eieren
100 g gezouten roomboter
1 el azijn
6 g poedersuiker
Dit heb je nodig
keukenthermometer
magnetron
6-vaks siliconen mini-tulbandbakvorm