Pappardelle met tuinerwten, chorizo en aïoli

Spanje meets Italië in deze pasta.

855 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd het vruchtvlees in ringen. Snijd de sla in reepjes en de peterselie fijn.

  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd in plakjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. krokant. Neem de chorizo uit de pan en laat 1 el bakvet achter.

  4. Bak de paprika 4 min. in het achtergebleven bakvet. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Meng ondertussen de sla, tuinerwten, citroenolie en de helft van de peterselie in een ruime kom. Breng op smaak met peper.

  6. Giet de pasta af en meng met de chorizo, de rest van de peterselie en de aïoli door de paprika. Serveer met de salade.

  • bereidingstipLekker makkelijk doen? Je kunt in plaats van babyromainesla ook gesneden romainesla (zak 200 g) nemen.
  • combinatietipLekker met partjes citroen en geschaafde Parmezaanse kaas.
  • Paprika's schoonmaken

    Instructievideo - 00:28 min.

Pappardelle met tuinerwten, chorizo en aïoli

Spanje meets Italië in deze pasta.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig