Lamskoteletten & haricotsvertssalade

Vanavond op tafel: een explosie van mediterrane smaken.

520 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook ze in 6 min. beetgaar. Klop ondertussen 2 el extra vierge olijfolie en de azijn in een kommetje tot dressing. Pers de knoflook erboven en meng. Giet de haricots verts af en spoel kort onder koud stromend water. Besprenkel met de dressing. Schep de olijven erdoor.

  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan zonder olie of boter in 2 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord Rasp de gele schil van de citroen. Doe het rasp in de beker van de staafmixer. Voeg 4 el extra vierge olijfolie en de blaadjes van het basilicum toe en pureer grof. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Dep de lamskoteletten droog met keukenpapier. Bestrijk met de olijfolie. Verhit de grillpan en gril de koteletten in 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bestrooi de haricots verts met de pijnboompitten. Serveer de lamskoteletten met de citroen-basilicumolie en haricots verts.

  • Vlees grillen

    Instructievideo - 00:39 min.

Lamskoteletten & haricotsvertssalade

Vanavond op tafel: een explosie van mediterrane smaken.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig