Smelt de boter in een steelpan. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Meng de gesmolten boter erdoor. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het koekmengsel erover en druk aan met de bolle kant van een lepel.
Meng de roomkaas en lemon curd in de schone kom van de keukenmachine. Verdeel het over de koekjesbodem. Zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven. Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien en snijd de vruchten in kwarten. Verdeel over de taart en verwijder de springvorm. Rasp de chocolade erover.
MonChoutaart met aardbeien, witte chocolade & lemon curd
Iets te vieren? Ga voor deze frisse monchoutaart met aardbeien en witte chocolade als finishing touch. De oven heb je niet nodig.
- bereidingstipDeze taart is minder stevig dan een cheesecake of kwarktaart. Wil je een stevigere taart? Laat, na het maken van de bodem, 2 gelatineblaadjes 5 min. in koud water weken. Knijp de blaadjes uit. Verwarm de gelatine samen met 2 el water in een steelpannetje op middelhoog vuur. Roer tot de gelatine is opgelost. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Ga vervolgens verder met het mengen van de roomkaas en lemon curd en meng de gelatine er ook door.
- bewaartipJe kunt de taart 1 dag van tevoren maken. Laat tot gebruik afgedekt opstijven in de koelkast. Verdeel daarna de gesneden aardbeien en rasp de chocolade erover.
Aardbeien-monchoutaart
Instructievideo - 01:51 min.
MonChoutaart met aardbeien, witte chocolade & lemon curd
Iets te vieren? Ga voor deze frisse monchoutaart met aardbeien en witte chocolade als finishing touch. De oven heb je niet nodig.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_070432_220x162_JPG.jpg)
12 personen
400 kcal
20 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Smelt de boter in een steelpan. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Meng de gesmolten boter erdoor. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het koekmengsel erover en druk aan met de bolle kant van een lepel.
Meng de roomkaas en lemon curd in de schone kom van de keukenmachine. Verdeel het over de koekjesbodem. Zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven. Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien en snijd de vruchten in kwarten. Verdeel over de taart en verwijder de springvorm. Rasp de chocolade erover.
bereidingstip:Deze taart is minder stevig dan een cheesecake of kwarktaart. Wil je een stevigere taart? Laat, na het maken van de bodem, 2 gelatineblaadjes 5 min. in koud water weken. Knijp de blaadjes uit. Verwarm de gelatine samen met 2 el water in een steelpannetje op middelhoog vuur. Roer tot de gelatine is opgelost. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Ga vervolgens verder met het mengen van de roomkaas en lemon curd en meng de gelatine er ook door.
bewaartip:Je kunt de taart 1 dag van tevoren maken. Laat tot gebruik afgedekt opstijven in de koelkast. Verdeel daarna de gesneden aardbeien en rasp de chocolade erover.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)
100 g ongezouten roomboter
260 g Bastognekoeken
500 g MonChou verse roomkaas
320 g lemon curd
500 g verse aardbeien
25 g witte chocolade
Dit heb je nodig
keukenmachine
springvorm (∅ 24 cm)
bakpapier