Verwarm de oven voor op 100 °C. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Doe het eiwit in een vetvrije, droge kom en klop met een mixer schuimig.
Voeg de suiker al kloppend beetje bij beetje toe en klop tot het eiwit glanst en pieken vormt. Zeef de maizena en het zout boven de kom en voeg het citroenrasp en een ½ el citroensap toe. Klop alles met de mixer door elkaar.
Plak het bakpapier met wat eiwit vast op 2 bakplaten, dan schuift het niet. Schep op elke bakplaat 6 hoopjes eiwit en maak een kuiltje in het midden. Bak de pavlova’s in de oven in ca. 1 uur en 15 min. gaar. Zet de oven uit en laat nog 1 uur in de gesloten oven staan. Neem eruit en laat in 1 uur afkoelen.
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de grote in stukken. Verdeel de Griekse yoghurt over de bodems van de pavlova’s en schep de lemoncurd erop. Verdeel de aardbeien en blauwe bessen erover en serveer direct.
Mini pavlova met aardbeien en lemon curd
Dat presenteert leuk als dessert, deze minitaartjes met een zoete bodem van eiwit, suiker en citroen. Frisse verrassing: Griekse yoghurt.
20 min. bereiden / 1 uur 15 min. oventijd / 2 uur wachten
9 ingrediënten
- bereidingstipJe kunt de pavlova’s 2 dagen van tevoren bereiden t/m het afbakken in de oven. Bewaar in een luchtdichte trommel of afgedekt met aluminiumfolie buiten de koelkast. Ga vlak voor het serveren verder met de overige stappen.
- combinatietipLekker met een paar blaadjes munt.
Mini pavlova met aardbeien en lemon curd
Dat presenteert leuk als dessert, deze minitaartjes met een zoete bodem van eiwit, suiker en citroen. Frisse verrassing: Griekse yoghurt.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_079839_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
12 personen
20 min. bereiden
2 uur wachten
1 uur 15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 °C. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Doe het eiwit in een vetvrije, droge kom en klop met een mixer schuimig.
Voeg de suiker al kloppend beetje bij beetje toe en klop tot het eiwit glanst en pieken vormt. Zeef de maizena en het zout boven de kom en voeg het citroenrasp en een ½ el citroensap toe. Klop alles met de mixer door elkaar.
Plak het bakpapier met wat eiwit vast op 2 bakplaten, dan schuift het niet. Schep op elke bakplaat 6 hoopjes eiwit en maak een kuiltje in het midden. Bak de pavlova’s in de oven in ca. 1 uur en 15 min. gaar. Zet de oven uit en laat nog 1 uur in de gesloten oven staan. Neem eruit en laat in 1 uur afkoelen.
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de grote in stukken. Verdeel de Griekse yoghurt over de bodems van de pavlova’s en schep de lemoncurd erop. Verdeel de aardbeien en blauwe bessen erover en serveer direct.
bereidingstip:Je kunt de pavlova’s 2 dagen van tevoren bereiden t/m het afbakken in de oven. Bewaar in een luchtdichte trommel of afgedekt met aluminiumfolie buiten de koelkast. Ga vlak voor het serveren verder met de overige stappen.
combinatietip:Lekker met een paar blaadjes munt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)
1 citroen
250 g eiwit
320 g witte basterdsuiker
½ el maizena
1 mespunt zout
250 g verse aardbeien
250 g Griekse yoghurt
160 g lemon curd
300 g verse blauwe bessen
Dit heb je nodig
bakpapier