Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van de sinaasappel. Snijd 2 plakken van de sinaasappel en snijd deze plakken vervolgens elk in 6 partjes (per 4 personen).
Meng de lemon curd met de monchou en ⅔ van het sinaasappelrasp tot een egaal mengsel.
Verdeel het mengsel gelijkmatig over de zandbodems. Beleg de taartjes met de bessen, muntblaadjes en 2 sinaasappelpartjes. Garneer met de rest van het sinaasappelrasp.
Lemon curd taartje met sinaasappel en blauwe bessen
Ziet eruit als veel werk, maar dit lekkere nagerecht staat al binnen 15 min. op tafel!
- bereidingstipHeb je nog wat lemon-curdcrème over? Je kunt ook meerdere taartjes maken.
- bereidingstipJe kunt de lemon-curdcrème een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Lemon curd taartje met sinaasappel en blauwe bessen
Ziet eruit als veel werk, maar dit lekkere nagerecht staat al binnen 15 min. op tafel!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD139204_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
4 personen
310 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van de sinaasappel. Snijd 2 plakken van de sinaasappel en snijd deze plakken vervolgens elk in 6 partjes (per 4 personen).
Meng de lemon curd met de monchou en ⅔ van het sinaasappelrasp tot een egaal mengsel.
Verdeel het mengsel gelijkmatig over de zandbodems. Beleg de taartjes met de bessen, muntblaadjes en 2 sinaasappelpartjes. Garneer met de rest van het sinaasappelrasp.
bereidingstip:Heb je nog wat lemon-curdcrème over? Je kunt ook meerdere taartjes maken.
bereidingstip:Je kunt de lemon-curdcrème een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 sinaasappel
4 el lemon curd
200 g MonChou zacht & luchtig
4 zandbodems
75 g verse blauwe bessen
12 blaadjes verse munt