Hartige geitenkaas-cheesecake met bloemkool en antiboise

Met een smaakvolle bodem van roggebrood en noten. Een volwaardige maaltijd in combi met de frisse antiboise van tomaat en olijven.

540 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 55 min. oventijd

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  2. Snijd de bloemkool in gelijke roosjes en kook in water met zout in 15 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.

  3. Maal ondertussen het roggebrood en de hazelnoten in de keukenmachine en meng er 3 el van de olie en 1 ei door.

  4. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Bekleed de bodem met het roggebroodmengsel en druk aan. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven.

  5. Maak ondertussen voor de vulling de kom van de keukenmachine schoon en maal de bloemkool, geitenkaas en de rest van de eieren tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk de vulling over de bodem van de taart en bak ca. 45 min. in het midden van de oven. Neem de taart uit de oven en laat in de vorm 15 min. iets afkoelen.

  6. Snijd ondertussen voor de antiboise de tomaten in kwarten. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Laat de olijven uitlekken en snijd in ringetjes. Meng met de tomaat, kappertjes, 1 el van het vocht van de kappertjes en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de antiboise over de taart en serveer direct.

  • combinatietipLekker met fijngesneden platte peterselie.

Hartige geitenkaas-cheesecake met bloemkool en antiboise

Met een smaakvolle bodem van roggebrood en noten. Een volwaardige maaltijd in combi met de frisse antiboise van tomaat en olijven.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig