Bietentagliatelle met basilicum

Op een roze wolk door deze verrukkelijke homemade tagliatelle.

340 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 2 uur wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Splits 3 eieren. Doe de dooiers in de kom van de keukenmachine, het eiwit wordt niet gebruikt. Voeg het laatste ei, de bloem, het bietensap, 1 el olijfolie en het zout toe. Laat de keukenmachine draaien tot zich een bal vormt. Dit duurt ongeveer 1 min. Kneed de bal op een licht met bloem bestoven werkblad 2 min. door. Druk plat en wikkel in vershoudfolie. Laat op kamertemperatuur 2 uur rusten.

  2. Snijd het deeg in 3 gelijke stukken. Bestuif het werkblad licht met bloem en rol zo dun mogelijk uit tot een langwerpige lap van ca. 15 x 30 cm. Leg de lap deeg op een schone licht met bloem bestoven theedoek en laat 15 min. onafgedekt drogen. Maak zo nog 2 lappen. Bestuif het deeg licht met bloem en rol het losjes op. Snijd met een scherp mes het deeg in reepjes van ½ cm (tagliatelle).

  3. Maak de tagliatelle voorzichtig los met je handen. Breng ondertussen een ruime pan water met zout aan de kook. Kook de tagliatelle in 2 min. beetgaar. Scheur ondertussen de basilicumblaadjes in stukjes. Giet de tagliatelle af en meng met de rest van de olijfolie en het basilicum. Rasp de Parmezaanse kaas erboven en serveer direct.

  • bewaartipJe kunt de tagliatelle ook laten drogen. Maak kleine nestjes en leg deze op een theedoek. Laat onafgedekt 1 uur drogen. Bewaar de nestjes in een afgesloten bakje in de koelkast. Je kunt de tagliatelle dan 2-3 dagen bewaren.
  • Bietentagliatelle met basilicum

    Instructievideo - 02:03 min.

  • Groene pasta maken

    Instructievideo - 01:48 min.

Bietentagliatelle met basilicum

Op een roze wolk door deze verrukkelijke homemade tagliatelle.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig