Verhit een pan met dikke bodem zonder olie of boter en bak de spekreepjes 2 min. op hoog vuur. Voeg de paddenstoelenmix toe en bak 3 min. op hoog vuur.
Voeg de bouillon en wokpasta toe en breng al roerend aan de kook.
Voeg de tuinerwten toe, breng opnieuw aan de kook en laat nog 4 min. koken. Blijf omscheppen tot de pasta gaar en het water verdampt is. Breng op smaak met peper.
Neem de pan van het vuur, verdeel de ricotta en tuinkers erover en serveer direct.
Wokpasta met spek en paddenstoelen
Goedgevulde eenpansmaaltijd die in een handomdraai op tafel staat.
- variatietipJe kunt in plaats van de paddenstoelenmix met puntpaprika en zoete ui ook de champignonroerbakmix gebruiken.
- combinatietipLekker met een scheutje extra vierge olijfolie en geraspte Parmezaanse kaas.
Wokpasta met spek en paddenstoelen
Goedgevulde eenpansmaaltijd die in een handomdraai op tafel staat.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_073353_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
480 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een pan met dikke bodem zonder olie of boter en bak de spekreepjes 2 min. op hoog vuur. Voeg de paddenstoelenmix toe en bak 3 min. op hoog vuur.
Voeg de bouillon en wokpasta toe en breng al roerend aan de kook.
Voeg de tuinerwten toe, breng opnieuw aan de kook en laat nog 4 min. koken. Blijf omscheppen tot de pasta gaar en het water verdampt is. Breng op smaak met peper.
Neem de pan van het vuur, verdeel de ricotta en tuinkers erover en serveer direct.
variatietip:Je kunt in plaats van de paddenstoelenmix met puntpaprika en zoete ui ook de champignonroerbakmix gebruiken.
combinatietip:Lekker met een scheutje extra vierge olijfolie en geraspte Parmezaanse kaas.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
200 g magere gerookte spekreepjes
400 g paddenstoelenmix met puntpaprika en zoete ui
750 ml hete paddenstoelenbouillon van tablet
250 g wokpasta fusilli
200 g diepvries tuinerwten
100 g ricotta
1 bakje tuinkers