Snijd het vlees langs het bot los en snijd het vlees in blokjes van 2 x 2 cm. Verwijder de buitenste bladeren van de sereh en snijd de onderkant eraf. Rasp de sereh met de fijne rasp. Schil en rasp de gember met de fijne rasp. Meng de sereh, gember, ketjap, de helft van de olie, het vlees, peper en eventueel zout en laat 10 min. buiten de koelkast marineren.
Breng ondertussen de rijst met het water aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 8 min. koken. Neem van het vuur en laat met de deksel op de pan tot gebruik staan.
Schil ondertussen de winterpeen en snijd deze in dunne plakjes. Verhit een wok zonder olie of boter. Neem het vlees uit de marinade en bak het in 4 min. op hoog vuur rondom gaar. Neem uit de pan en houd warm onder een deksel of aluminiumfolie.
Maak de wok schoon en verhit de rest van de olie erin. Bak de winterpeen 3 min. op hoog vuur. Voeg de wokgroente toe en bak nog 2 min.
Verwarm ondertussen al roerend de satésaus in een (steel)pan op middelhoog vuur. Verdeel de rijst, groenten en het vlees over 4 borden. Schep de satésaus en de seroendeng over het vlees.
Homemade saté met rijst en roerbakgroente
Combi van lekker pittig gemarineerd vlees, groenten en rijst. Eet smakelijk!
- algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.
- bereidingstipHet schillen van een winterpeen gaat heel handig met een dunschiller.
- variatietipHoud je van pittig? Voeg dan een mespunt sambal toe aan de marinade of roer deze door de satésaus.
- algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Aliwen Cabernet Sauvignon Carménère.
Homemade saté met rijst en roerbakgroente
Combi van lekker pittig gemarineerd vlees, groenten en rijst. Eet smakelijk!
hoofdgerecht
4 personen
950 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het vlees langs het bot los en snijd het vlees in blokjes van 2 x 2 cm. Verwijder de buitenste bladeren van de sereh en snijd de onderkant eraf. Rasp de sereh met de fijne rasp. Schil en rasp de gember met de fijne rasp. Meng de sereh, gember, ketjap, de helft van de olie, het vlees, peper en eventueel zout en laat 10 min. buiten de koelkast marineren.
Breng ondertussen de rijst met het water aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 8 min. koken. Neem van het vuur en laat met de deksel op de pan tot gebruik staan.
Schil ondertussen de winterpeen en snijd deze in dunne plakjes. Verhit een wok zonder olie of boter. Neem het vlees uit de marinade en bak het in 4 min. op hoog vuur rondom gaar. Neem uit de pan en houd warm onder een deksel of aluminiumfolie.
Maak de wok schoon en verhit de rest van de olie erin. Bak de winterpeen 3 min. op hoog vuur. Voeg de wokgroente toe en bak nog 2 min.
Verwarm ondertussen al roerend de satésaus in een (steel)pan op middelhoog vuur. Verdeel de rijst, groenten en het vlees over 4 borden. Schep de satésaus en de seroendeng over het vlees.
algemeen:Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.
bereidingstip:Het schillen van een winterpeen gaat heel handig met een dunschiller.
variatietip:Houd je van pittig? Voeg dan een mespunt sambal toe aan de marinade of roer deze door de satésaus.
algemeen:Lekkere wijn bij dit gerecht: Aliwen Cabernet Sauvignon Carménère.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
720 g schouderkarbonaden
1 stengel koelverse sereh citroengras
4 cm verse gember
3 el ketjap manis
2 el (arachide)olie
250 g pandanrijst
800 ml kraanwater
2 grote winterpenen
400 g verse oosterse wokgroenten
500 g kant-en-klare satésaus
4 el seroendeng