Snijd de ansjovis en de knoflook zo fijn mogelijk. Ris de blaadjes van de takjes tijm en rasp de kaas. Meng de ansjovis, knoflook, tijm en kaas door de boter. Leg op een stuk vershoudfolie en rol strak op in de folie tot een worstje. Leg minimaal 2 uur in de koelkast.
Laat de lamshaasjes 1 uur voor bereiden op kamertemperatuur komen. Bestrijk de haasjes rondom met de olie en bestrooi met (versgemalen) peper. Verhit de grillpan zonder olie of boter en grill de haasjes in 4 min. rondom rosé.
Neem de haasjes uit de pan, leg op een warm bord en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Snijd per haasje een plakje van de boter en bewaar de rest. Leg op elk haasje een plakje.
Gegrilde lamshaas met ansjovis-tijmboter
De zilte zelfgemaakte boter vult de lamshaas perfect aan.
- bewaartipGebruik de boter bijv. om paddenstoelen of biefstuk in te bakken.
- bewaartipJe kunt de boter 1 week in de koelkast bewaren of 1 maand in de vriezer bewaren.
- combinatietipLekker met pappardelle met spinazie en extra Parmezaanse kaas.
Gegrilde lamshaas met ansjovis-tijmboter
De zilte zelfgemaakte boter vult de lamshaas perfect aan.
hoofdgerecht
4 personen
370 kcal
20 min. bereiden
2 uur 5 min. wachten
Aan de slag
Snijd de ansjovis en de knoflook zo fijn mogelijk. Ris de blaadjes van de takjes tijm en rasp de kaas. Meng de ansjovis, knoflook, tijm en kaas door de boter. Leg op een stuk vershoudfolie en rol strak op in de folie tot een worstje. Leg minimaal 2 uur in de koelkast.
Laat de lamshaasjes 1 uur voor bereiden op kamertemperatuur komen. Bestrijk de haasjes rondom met de olie en bestrooi met (versgemalen) peper. Verhit de grillpan zonder olie of boter en grill de haasjes in 4 min. rondom rosé.
Neem de haasjes uit de pan, leg op een warm bord en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Snijd per haasje een plakje van de boter en bewaar de rest. Leg op elk haasje een plakje.
bewaartip:Gebruik de boter bijv. om paddenstoelen of biefstuk in te bakken.
bewaartip:Je kunt de boter 1 week in de koelkast bewaren of 1 maand in de vriezer bewaren.
combinatietip:Lekker met pappardelle met spinazie en extra Parmezaanse kaas.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
3 ansjovisfilets in olie in blik
1 teen knoflook
8 takjes verse tijm
30 g Parmigiano Reggiano
75 g ongezouten roomboter
500 g diepvries lamshaasjes van de meesterslager
2 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
vershoudfolie
grillpan
aluminiumfolie