Zeef de bloem, bakpoeder, 5 spices en het zout boven een kom. Doe de boter en kristalsuiker in een andere kom en mix met een mixer in 5 min. luchtig en romig. Mix het ei en vanillearoma erdoor. Voeg het bloemmengsel toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Leg ingepakt in vershoudfolie 2 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een zo dun mogelijk lap (ca. 3 mm). Steek er met de vierkante uitsteekvorm koekjes uit. Leg ze met steeds 2 cm afstand ertussen 2 met bakpapier beklede bakplaten. Steek uit de helft met de kleinere uitsteekvormen een sterretje, bloemetje of hartje.
Bak de koekjes op de bakplaten ca. 10 min. onder elkaar in het midden van de oven. Wissel halverwege de baktijd de bakplaten van plaats. De koekjes zijn klaar als ze aan de randen goudbruin beginnen te kleuren. Laat 5 min. afkoelen op de bakplaat en nog 1 uur op een rooster.
Bestrijk de dichte koekjes met een laagje frambozenjam. Duw er een koekje met een uitgestoken vormpje bovenop. Bestrooi de sandwichkoekjes met een dun laagje poedersuiker.
Sandwichkoekjes met jam
Niet één, maar twee koekjes tegelijk bij de koffie. Door de uitsparing in de bovenkant krijg je een voorproefje van de vulling: lekker!
- bereidingstipAls je geen frambozenjam zonder stukjes kunt vinden, kun je de jam eerst door een zeef wrijven.
Koekdoosje vouwen
Instructievideo - 00:33 min.
Sandwichkoekjes met jam
Niet één, maar twee koekjes tegelijk bij de koffie. Door de uitsparing in de bovenkant krijg je een voorproefje van de vulling: lekker!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_075839_220x162_JPG.jpg)
25 porties
165 kcal
25 min. bereiden
6 uur 5 min. wachten
10 min. oventijd
Aan de slag
Zeef de bloem, bakpoeder, 5 spices en het zout boven een kom. Doe de boter en kristalsuiker in een andere kom en mix met een mixer in 5 min. luchtig en romig. Mix het ei en vanillearoma erdoor. Voeg het bloemmengsel toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Leg ingepakt in vershoudfolie 2 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een zo dun mogelijk lap (ca. 3 mm). Steek er met de vierkante uitsteekvorm koekjes uit. Leg ze met steeds 2 cm afstand ertussen 2 met bakpapier beklede bakplaten. Steek uit de helft met de kleinere uitsteekvormen een sterretje, bloemetje of hartje.
Bak de koekjes op de bakplaten ca. 10 min. onder elkaar in het midden van de oven. Wissel halverwege de baktijd de bakplaten van plaats. De koekjes zijn klaar als ze aan de randen goudbruin beginnen te kleuren. Laat 5 min. afkoelen op de bakplaat en nog 1 uur op een rooster.
Bestrijk de dichte koekjes met een laagje frambozenjam. Duw er een koekje met een uitgestoken vormpje bovenop. Bestrooi de sandwichkoekjes met een dun laagje poedersuiker.
bereidingstip:Als je geen frambozenjam zonder stukjes kunt vinden, kun je de jam eerst door een zeef wrijven.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 25 porties)
350 g tarwebloem
2 tl bakpoeder
½ el vijfkruidenpoeder
½ tl zout
250 g ongezouten roomboter
175 g fijne kristalsuiker
1 middelgroot ei
1 tl vanillearoma
100 g frambozenjam
1 el poedersuiker
Dit heb je nodig
deegroller
vierkante uitsteekvorm
uitsteekvormen (5 x 5 cm en kleinere ster-, bloem- en/of hartjesvorm)
bakpapier