Verwarm de oven voor op 160 °C. Snijd de rijstwafels in stukjes. Doe ze met het sesamzaad, de komijn, kaneel, kerrie en speltmout in een kom.
Splits de eieren en klop het eiwit lichtschuimig. De eidooiers worden niet gebruikt. Roer de olie voorzichtig door het eiwitschuim.
Meng het eiwit door het spelt-kruidenmengsel. Schep goed om. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen. Hak ondertussen de walnoten grof en schep door de afgekoelde granola. Breng op smaak met peper.
Hartige granola met spelt, walnoten en komijn
In de yoghurt, door wat partjes fruit, of gewoon zo uit de hand: deze hartige granola smaakt altijd goed!
- bewaartipBewaar de granola in een pot op een droge plek maximaal 1 maand.
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Hartige granola met spelt, walnoten en komijn
In de yoghurt, door wat partjes fruit, of gewoon zo uit de hand: deze hartige granola smaakt altijd goed!
4 personen
400 kcal
10 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Snijd de rijstwafels in stukjes. Doe ze met het sesamzaad, de komijn, kaneel, kerrie en speltmout in een kom.
Splits de eieren en klop het eiwit lichtschuimig. De eidooiers worden niet gebruikt. Roer de olie voorzichtig door het eiwitschuim.
Meng het eiwit door het spelt-kruidenmengsel. Schep goed om. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen. Hak ondertussen de walnoten grof en schep door de afgekoelde granola. Breng op smaak met peper.
bewaartip:Bewaar de granola in een pot op een droge plek maximaal 1 maand.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
4 rijstwafels met zeezout
2 el sesamzaad
1 tl gemalen komijn
½ tl gemalen kaneel
1 tl kerriepoeder
100 g speltmout
2 middelgrote eieren
2 el traditionele olijfolie
100 g ongebrande walnoten
Dit heb je nodig
bakpapier