Kook de rijst in ruim water in 15 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de tomaat in blokjes. Schil de gember en snijd fijn.
Verhit de olie in een wok en fruit de ui, gember en kruidenpasta 3 min. op laag vuur. Voeg de tomaat, kokosmelk en kikkererwten toe en breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. op middelhoog vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de spinazie grof. Voeg de zalm en spinazie toe aan de curry en schep voorzichtig om tot de spinazie is geslonken. Breng eventueel op smaak met zout. Serveer de curry met de rijst.
Indiase viscurry met kikkererwten en spinazie
Houd je van romig én van uitgesproken smaken? Ga dan voor deze heerlijk gekruide curry met zalm.
- serveertipLekker met een schijfje limoen.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Indiase viscurry met kikkererwten en spinazie
Houd je van romig én van uitgesproken smaken? Ga dan voor deze heerlijk gekruide curry met zalm.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_076564_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
540 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst in ruim water in 15 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de tomaat in blokjes. Schil de gember en snijd fijn.
Verhit de olie in een wok en fruit de ui, gember en kruidenpasta 3 min. op laag vuur. Voeg de tomaat, kokosmelk en kikkererwten toe en breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. op middelhoog vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de spinazie grof. Voeg de zalm en spinazie toe aan de curry en schep voorzichtig om tot de spinazie is geslonken. Breng eventueel op smaak met zout. Serveer de curry met de rijst.
serveertip:Lekker met een schijfje limoen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
150 g zilvervliesrijst
2 uien
2 tomaten
3 cm verse gember
1 el arachideolie
2 el milde currypasta
200 ml kokosmelk
350 g kikkererwten in pot
300 g verse zalmfilets
400 g wilde spinazie