Snijd de courgettes in plakjes en de tenen knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de courgette, knoflook, peper en eventueel zout 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af en laat \uitlekken. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Klop van 2 el citroensap, 3 el olie, peper en eventueel zout een dressing. Snijd de platte peterselie fijn en de rucola grof. Verkruimel de witte kaas. Meng de bonen met de peen julienne, peterselie, rucola, witte kaas en de dressing op een platte schaal. Schep de courgette om met het citroenrasp en verdeel over de bonensalade.
Zwarte-bonensalade met witte kaas & gebakken courgette
Kleurrijk en frisse salade: daar word je vrolijk van!
- serveertipHoud je van pittig? Bak dan een ½ tl chilivlokken mee met de courgette.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Zwarte-bonensalade met witte kaas & gebakken courgette
Kleurrijk en frisse salade: daar word je vrolijk van!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_076550_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
455 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de courgettes in plakjes en de tenen knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de courgette, knoflook, peper en eventueel zout 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af en laat \uitlekken. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Klop van 2 el citroensap, 3 el olie, peper en eventueel zout een dressing. Snijd de platte peterselie fijn en de rucola grof. Verkruimel de witte kaas. Meng de bonen met de peen julienne, peterselie, rucola, witte kaas en de dressing op een platte schaal. Schep de courgette om met het citroenrasp en verdeel over de bonensalade.
serveertip:Houd je van pittig? Bak dan een ½ tl chilivlokken mee met de courgette.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 courgette
2 tenen knoflook
5 el traditionele olijfolie
800 g zwarte bonen
1 citroen
20 g verse platte peterselie
75 g rucola
150 g witte kaas
150 g peen julienne
Dit heb je nodig
platte schaal