Verwarm de oven voor op 190 °C.
Snijd de courgettes in de lengte in plakken en de plakken vervolgens in reepjes (julienne). Snijd de worst in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees 3 min. Snijd intussen de ui in ringen en de knoflook fijn. Voeg de uien en de knoflook toe aan het vlees en fruit 2 min. mee.
Snijd het blad van de peterselie fijn. Doe het mengsel in de ovenschaal en schep de bonen met de saus, de courgette en de peterselie erdoor. Bak in ca. 20 min. gaar. Lekker met ciabatta.
Witte bonen met courgette
Én lekker gekruide braadworst erbij.
- variatietipDe rest van de peterselie is lekker door couscous met kaneel en rozijnen. Kijk voor het recept op ah.nl/recepten.
Julienne snijden
Instructievideo - 00:42 min.
Witte bonen met courgette
Én lekker gekruide braadworst erbij.
hoofdgerecht
4 personen
365 kcal
15 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Snijd de courgettes in de lengte in plakken en de plakken vervolgens in reepjes (julienne). Snijd de worst in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees 3 min. Snijd intussen de ui in ringen en de knoflook fijn. Voeg de uien en de knoflook toe aan het vlees en fruit 2 min. mee.
Snijd het blad van de peterselie fijn. Doe het mengsel in de ovenschaal en schep de bonen met de saus, de courgette en de peterselie erdoor. Bak in ca. 20 min. gaar. Lekker met ciabatta.
variatietip:De rest van de peterselie is lekker door couscous met kaneel en rozijnen. Kijk voor het recept op ah.nl/recepten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
2 courgettes
6 Catalaanse braadworsten
3 el traditionele olijfolie
1 grote ui
1 knoflook
2 el verse peterselie
350 g witte bonen in tomatensaus
Dit heb je nodig
ovenschaal (Ø 30 cm)