Dep de tofu droog. Snijd in blokjes van l x l cm. Meng de tofu en bloem door elkaar. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
Verhit ondertussen de olie in een wok en frituur de tofu eventueel in delen in 3 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege. Schep de tofu met een schuimspaan uit de wok. Laat uitlekken op keukenpapier. Meng de gefrituurde tofu met de shichimi togarashi. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe de tuinerwten in een kom en schenk daar het kokend water over. Laat 2 min. staan en giet af. Meng de noedels, erwten, kool, peen, en chilisaus door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de noedelsalade over de borden en verdeel de tofu erover.
Rijstnoedelsalade met tofu
Saai zonder vlees? Probeer deze pittige noedelsalade maar eens.
- combinatietipLekker met partjes limoen en extra chilisaus.
Rijstnoedelsalade met tofu
Saai zonder vlees? Probeer deze pittige noedelsalade maar eens.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_077318_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
430 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Dep de tofu droog. Snijd in blokjes van l x l cm. Meng de tofu en bloem door elkaar. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
Verhit ondertussen de olie in een wok en frituur de tofu eventueel in delen in 3 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege. Schep de tofu met een schuimspaan uit de wok. Laat uitlekken op keukenpapier. Meng de gefrituurde tofu met de shichimi togarashi. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe de tuinerwten in een kom en schenk daar het kokend water over. Laat 2 min. staan en giet af. Meng de noedels, erwten, kool, peen, en chilisaus door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de noedelsalade over de borden en verdeel de tofu erover.
combinatietip:Lekker met partjes limoen en extra chilisaus.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
375 g tofu naturel
1 el tarwebloem
225 g rijstnoedels
200 ml arachideolie
½ el Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi
300 g fijne diepvries tuinerwten
500 ml kokend water
300 g gesneden spitskool
150 g peen julienne
4 el zoete chilisaus
Dit heb je nodig
wok
keukenpapier