Falafel salade met couscous en harissayoghurt

Voor een dagje zonder vlees duiken we de Marokkaanse keuken in.

790 kcal

(Voedingswaarden)

13 min. bereiden

licht pittig

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit 2 el olie in een hapjespan en roerbak de groenten met de ras el hanout 8 min. op middelhoog vuur. Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en bak de falafel 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.

  2. Doe ondertussen de couscous in een schaal, schenk er het kokende water bij en laat 5 min. wellen. Roer los met een vork en meng met de rest van de olie, peper en eventueel zout. Meng ondertussen de harissa met de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de koriander grof. Schep de couscous door de groenten.

  3. Verdeel de couscous en falafel over de borden. Garneer met de koriander en serveer met de harissayoghurt.

Falafel salade met couscous en harissayoghurt

Voor een dagje zonder vlees duiken we de Marokkaanse keuken in.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig