Doe de couscous in een grote schaal. Schep de olie en 1/3 van de knoflook erdoor en zout naar smaak. Schenk het kokende water erover en laat de couscous 8 min. afgedekt wellen.
Bereid de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de tomaten in plakken en leg ze op de borden. Roer de rest van de knoflook met zout en peper naar smaak door de yoghurt. Bestrooi met paprikapoeder.
Leg de falafel op de borden bij de tomatensalade. Serveer met de couscous en de yoghurt. Lekker met fijngesneden verse peterselie.
- serveertipLekker met fijngesneden verse peterselie.
Falafel met tomatensla
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006415_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
664 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Doe de couscous in een grote schaal. Schep de olie en 1/3 van de knoflook erdoor en zout naar smaak. Schenk het kokende water erover en laat de couscous 8 min. afgedekt wellen.
Bereid de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de tomaten in plakken en leg ze op de borden. Roer de rest van de knoflook met zout en peper naar smaak door de yoghurt. Bestrooi met paprikapoeder.
Leg de falafel op de borden bij de tomatensalade. Serveer met de couscous en de yoghurt. Lekker met fijngesneden verse peterselie.
serveertip:Lekker met fijngesneden verse peterselie.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g couscous
3 tenen knoflook
500 ml kokend water
420 g falafel
600 g tomaten
150 g Griekse yoghurt
1 tl paprikapoeder