Laat de kabeljauw ontdooien. Snijd de aardappelen in stukken van 2 cm en kook in 15 min. gaar. Voeg de tuinerwten de laatste minuut toe.
Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt en doe met de kabeljauw, het volkorentarwemeel en peper in een keukenmachine en maal fijn. Vorm met natte handen 4 burgers (per 4 porties).
Maal de beschuit fijn in de keukenmachine of doe ze in een plastic zak en rol fijn met een deegroller. Doe de fijngemalen beschuit in een diep bord. Klop het ei los in een ander diep bord en doe de rest van het tarwemeel in een diep bord.
Wentel de visburgers achtereenvolgens door het meel, het ei en de beschuit. Verhit de olie in een koekenpan en bak in ca. 12 min. gaar. Keer halverwege.
Giet de aardappelen en tuinerwten af. Stamp de aardappelen en de erwten met de melk tot een grove puree. Breng op smaak met peper. Snijd de broodjes open en beleg met de erwtenpuree en visburger.
Visburgers met erwtenpuree - 12+ maanden (Opperdepop)
Deze zelfgemaakte visburgers gaan zeker in de smaak vallen. Bij groot én klein!
- bewaartipJe kunt de burgertjes en de erwtenpuree 3 maanden in de vriezer bewaren. Verdeel de erwtenpuree voor het invriezen in porties. Laat voor gebruik ontdooien, verwarm en laat afkoelen tot lichaamstemperatuur.
- combinatietipMet wat rauwkost of een eetlepel van de favoriete groente van je kind kun je deze burgers als hoofdgerecht serveren – ook voor volwassenen.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Visburgers met erwtenpuree - 12+ maanden (Opperdepop)
Deze zelfgemaakte visburgers gaan zeker in de smaak vallen. Bij groot én klein!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198447_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 porties
485 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Laat de kabeljauw ontdooien. Snijd de aardappelen in stukken van 2 cm en kook in 15 min. gaar. Voeg de tuinerwten de laatste minuut toe.
Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt en doe met de kabeljauw, het volkorentarwemeel en peper in een keukenmachine en maal fijn. Vorm met natte handen 4 burgers (per 4 porties).
Maal de beschuit fijn in de keukenmachine of doe ze in een plastic zak en rol fijn met een deegroller. Doe de fijngemalen beschuit in een diep bord. Klop het ei los in een ander diep bord en doe de rest van het tarwemeel in een diep bord.
Wentel de visburgers achtereenvolgens door het meel, het ei en de beschuit. Verhit de olie in een koekenpan en bak in ca. 12 min. gaar. Keer halverwege.
Giet de aardappelen en tuinerwten af. Stamp de aardappelen en de erwten met de melk tot een grove puree. Breng op smaak met peper. Snijd de broodjes open en beleg met de erwtenpuree en visburger.
bewaartip:Je kunt de burgertjes en de erwtenpuree 3 maanden in de vriezer bewaren. Verdeel de erwtenpuree voor het invriezen in porties. Laat voor gebruik ontdooien, verwarm en laat afkoelen tot lichaamstemperatuur.
combinatietip:Met wat rauwkost of een eetlepel van de favoriete groente van je kind kun je deze burgers als hoofdgerecht serveren – ook voor volwassenen.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 porties)
250 g diepvries kabeljauwfilets
150 g iets kruimige aardappelen
150 g diepvries tuinerwten
5 g verse munt
75 g volkorentarwemeel
2 volkoren beschuiten
1 middelgroot scharrelei
2 el milde olijfolie
30 ml halfvolle melk
4 bakkersbollen vezelrijk
4 el zuivelspread naturel
Dit heb je nodig
keukenmachine
pureestamper