Verrassende kip met rozemarijnaardappeltjes

De kip en aardappelen gaan tegelijk in de oven, dat is makkelijk!

615 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 30 min. oventijd

licht pittig

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in plakken van 2 cm breed. Verdeel ze over een helft van een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 1 el olie en bestrooi ze met de rozemarijn en eventueel zout. Bak de aardappelen in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

  2. Schep ondertussen de kipfilethaasjes om met een 1/4 van de olie, leg ze in de ovenschaal en bestrooi met peper. Laat de olijven en kappertjes uitlekken, maar vang het vocht van de kappertjes op. Verdeel de olijven en kappertjes over de kip en besprenkel met de helft van het vocht van de kappertjes. Zet de kip na 10 min. naast de aardappelen in de oven.

  3. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de bonen in stukken van 2 cm. Kook met eventueel zout 4 min. Giet af en laat goed uitlekken.

  4. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de snijbonen op middelhoog vuur in 5 min. op middelhoog vuur beetgaar. Breng op smaak met de mosterd, peper en eventueel zout. Schep regelmatig om.

  5. Verdeel de kip, aardappelen en snijbonen over de borden.

  • algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Gerelateerde recepten

Verrassende kip met rozemarijnaardappeltjes

De kip en aardappelen gaan tegelijk in de oven, dat is makkelijk!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig