Witlofsalade met tandooridressing

Wedden dat de kids wél witlof eten als je het mengt met appel en banaan, en je een lekker sausje toevoegt?

550 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de aardappelpartjes 15 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

  2. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het lof in reepjes. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het ongeschilde vruchtvlees in partjes. Snijd de banaan in plakjes.

  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de tandoori masala 1 min. op middelhoog vuur. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.

  4. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het limoenrasp, -sap en de tandoori masala door de crème fraîche en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Meng het witlof, de appel, banaan en gerookte kip met de dressing. Serveer met de aardappelpartjes.

  • combinatietipLekker met fijngehakte hazelnoten.
  • Citrus snijden

    Instructievideo - 01:15 min.

Gerelateerde recepten

Witlofsalade met tandooridressing

Wedden dat de kids wél witlof eten als je het mengt met appel en banaan, en je een lekker sausje toevoegt?

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig