Salade 'caprese' met pijnboompitten

Pasta op het menu? Of vlees van de barbecue? Daar hoort deze frisse salade bij!

255 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 30 min. wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de trostomaten in kwarten en halveer de subliem tomaatjes. Doe in een schaal. Schep door de tomaten en laat 30 min. afgedekt staan. Snijd de knoflook in plakjes. Meng de knoflook in een kommetje met de azijn, het zout en de suiker tot een marinade.

  2. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Verwijder de knoflook uit de gemarineerde tomaten. Scheur het basilicum in stukjes en strooi over de tomaten.

  3. Scheur de mozzarella of burrata in stukken, leg op de salade en bestrooi met de pijnboompitten. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met de olie en serveer.

  • combinatietipLekker bij bijvoorbeeld pasta of vlees van de barbecue.
  • Knoflook snijden

    Instructievideo - 00:57 min.

Salade 'caprese' met pijnboompitten

Pasta op het menu? Of vlees van de barbecue? Daar hoort deze frisse salade bij!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig