Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar vang 25 ml kookvocht per persoon op.
Snijd ondertussen de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes. Laat de sardines uitlekken, maar vang 1.5 el olie per blikje op. Verwijder de graatjes van de sardines en snijd de vis in stukken. Snipper de uien.
Verhit de olie in een pan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de venkel en rozijnen toe en bak 2 min. Voeg de helft van de sardines, de chilivlokken en 25 ml kookvocht per persoon toe en breng aan de kook. Stoof met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Schep ondertussen de pasta door de venkelsaus en voeg de rest van de sardines toe. Snijd de dille en garneer de pasta met de pijnboompitten en dille.
Orecchiette met sardines
Orecchiette is een pasta uit het zuiden van Italië. Weer eens wat anders dan spaghetti!
- variatietipJe kunt de chilivlokken vervangen door 1 rode peper. Snijd het steeltje van de rode peper, halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
Venkel snijden en bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Orecchiette met sardines
Orecchiette is een pasta uit het zuiden van Italië. Weer eens wat anders dan spaghetti!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_081176_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
560 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar vang 25 ml kookvocht per persoon op.
Snijd ondertussen de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes. Laat de sardines uitlekken, maar vang 1.5 el olie per blikje op. Verwijder de graatjes van de sardines en snijd de vis in stukken. Snipper de uien.
Verhit de olie in een pan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de venkel en rozijnen toe en bak 2 min. Voeg de helft van de sardines, de chilivlokken en 25 ml kookvocht per persoon toe en breng aan de kook. Stoof met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Schep ondertussen de pasta door de venkelsaus en voeg de rest van de sardines toe. Snijd de dille en garneer de pasta met de pijnboompitten en dille.
variatietip:Je kunt de chilivlokken vervangen door 1 rode peper. Snijd het steeltje van de rode peper, halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g Pastificio di Martino orecchiette pasta
2 venkelknollen
240 g sardines in olijfolie
2 uien
75 g rozijnen
½ tl chilivlokken
65 g pijnboompitten
7½ g verse dille