Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de vorm met behulp van een bakkwast goed in met 20 g zachte roomboter.
Mix 200 g boter met 100 g suiker. Voeg al kloppend met de mixer de eieren toe. Voeg het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout toe. Spatel dit door het boter-suikermengsel. Voeg de melk toe en roer tot een glad beslag.
Was de appels en snijd ze in vieren. Verwijder het klokhuis. Snijd de parten in plakjes en meng ze met 50 g suiker en de kaneel. Meng ⅔ van de appelschijfjes door het beslag. Schep het appelbeslag in de vorm. Leg de rest van de appelschijfjes in een cirkel op het beslag en duw ze er een beetje in.
Bak de appelboterkoek in ca. 35-40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de koek te donker wordt. Laat afkoelen en serveer.
Appel-boterkoek
Van deze boterkoek wil je vast nog een tweede stukje. En een derde...
- variatietipVoeg voor extra smaak 1 tl geraspte citroenschil en/of 1 tl vanille-essence aan het deeg toe.
Appel-boterkoek
Van deze boterkoek wil je vast nog een tweede stukje. En een derde...
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_081849_220x162_JPG.jpg)
10 personen
348 kcal
25 min. bereiden
1 uur wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de vorm met behulp van een bakkwast goed in met 20 g zachte roomboter.
Mix 200 g boter met 100 g suiker. Voeg al kloppend met de mixer de eieren toe. Voeg het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout toe. Spatel dit door het boter-suikermengsel. Voeg de melk toe en roer tot een glad beslag.
Was de appels en snijd ze in vieren. Verwijder het klokhuis. Snijd de parten in plakjes en meng ze met 50 g suiker en de kaneel. Meng ⅔ van de appelschijfjes door het beslag. Schep het appelbeslag in de vorm. Leg de rest van de appelschijfjes in een cirkel op het beslag en duw ze er een beetje in.
Bak de appelboterkoek in ca. 35-40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de koek te donker wordt. Laat afkoelen en serveer.
variatietip:Voeg voor extra smaak 1 tl geraspte citroenschil en/of 1 tl vanille-essence aan het deeg toe.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
220 g ongezouten roomboter
150 g rietsuiker
2 middelgrote eieren
250 g zelfrijzend bakmeel
1 snufje zout
100 ml halfvolle melk
3 Kanzi appels
1 tl kaneel
Dit heb je nodig
bakkwast
quichevorm (Ø 28 cm)
mixer