Zalmlasagne met romige tomatensaus

Je kunt lasagne op de klassieke manier met gehakt maken, maar deze variant met vis is ook het proberen waard.

740 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 35 min. oventijd

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de courgette in dunne plakjes. Verhit de olie in een hapjespan of wok en roerbak de andijvie 2 min. tot de groente is geslonken. Laat goed uitlekken in een vergiet.

  2. Meng ⅔ van de tomatensaus met de zuivelspread en roer goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bedek de bodem met een laagje tomatensaus-zuivelspread. Bedek achtereenvolgens met 4 lasagnebladen, de helft van de rest van de tomatensaus-zuivelspread en de helft van de geraspte kaas. Leg de helft van de courgette en de helft van de andijvie daar weer bovenop. Verdeel de helft van de zalm in stukjes over de andijvie.

  3. Maak zo nog een laag, zonder kaas. Dek af met de rest van de lasagnebladen, de ongemengde tomatensaus en de rest van de kaas. Bak ca. 35 min. in het midden van de oven.

Zalmlasagne met romige tomatensaus

Je kunt lasagne op de klassieke manier met gehakt maken, maar deze variant met vis is ook het proberen waard.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig