Varkenshaas met kriekenbiersaus

Koken met speciaalbier.

420 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de kersen uitlekken en vang het siroop op. Snipper de sjalot. Verhit 25 g boter in een steelpan en fruit de sjalot 3 min. Voeg de bloem toe en laat al roerend in 5 min. op laag vuur garen (roux).

  2. Voeg al roerend met een garde de tijm, het bier, de helft van de kersen en alle siroop uit het potje toe aan de roux. Laat op laag vuur 10 min. inkoken.

  3. Bestrooi ondertussen de varkenshaas met peper en zout. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in 2 min. rondom bruin. Zet het vuur laag en bak de varkenshaas in nog eens 10 min. rosé. Keer regelmatig. Haal het vlees uit de pan en laat, afgedekt met aluminiumfolie, 5 min. rusten op een bord.

  4. Schenk ondertussen de saus door een bolzeef in een steelpan en breng weer aan de kook. Neem de saus van het vuur. Meng de rest van de boter, de rest van de kersen en de ahornsiroop erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de varkenshaas in plakken van 1 cm dik en schep de saus erover.

  • combinatietipLekker met aardappelkroketjes en gestoofde prei.
  • bereidingstipGebruik de rest van de tijm voor een extra mediterraan tintje in de tomatensoep. Ook lekker met aubergine en champignons.
  • Varkenshaas met kriekenbiersaus

    Instructievideo - 02:10 min.

Varkenshaas met kriekenbiersaus

Koken met speciaalbier.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig