Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de abrikozen in stukjes. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Doe de ui, knoflook, saffraan, ras el hanout en harissa in de slowcooker. Voeg het sinaasappelsap en de –rasp, honing, abrikozen, rozijnen en tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de lamsbout toe en schep om. Doe de deksel op de pan en laat op de hoge stand ca. 4 uur garen, tot het vlees uit elkaar valt. Trek het vlees met 2 vorken in plukjes uit elkaar en roer door de saus.
'Marokkaanse' lamsbout
Malse lamsbout geïnspireerd door Marokkaanse smaken met abrikozen, ras el hanout en harissa.
- bereidingstipJe kunt dit gerecht ook bereiden in een stoofpan. Houd dan de deksel op de pan en stoof het gerecht op laag vuur. De bereidingstijd kan afwijken, dus controleer na 1½ uur regelmatig de gaarheid van het vlees en het vocht in de pan.
- bereidingstipJe kunt het gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Je kunt het gerecht ook invriezen. Bewaar max. 3 maanden in de vriezer.
- combinatietipLekker met couscous, granaatappelpitten, yoghurt en koriander.
'Marokkaanse' lamsbout
Malse lamsbout geïnspireerd door Marokkaanse smaken met abrikozen, ras el hanout en harissa.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_085985_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
6 personen
633 kcal
10 min. bereiden
4 uur wachten
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de abrikozen in stukjes. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Doe de ui, knoflook, saffraan, ras el hanout en harissa in de slowcooker. Voeg het sinaasappelsap en de –rasp, honing, abrikozen, rozijnen en tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de lamsbout toe en schep om. Doe de deksel op de pan en laat op de hoge stand ca. 4 uur garen, tot het vlees uit elkaar valt. Trek het vlees met 2 vorken in plukjes uit elkaar en roer door de saus.
bereidingstip:Je kunt dit gerecht ook bereiden in een stoofpan. Houd dan de deksel op de pan en stoof het gerecht op laag vuur. De bereidingstijd kan afwijken, dus controleer na 1½ uur regelmatig de gaarheid van het vlees en het vocht in de pan.
bereidingstip:Je kunt het gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Je kunt het gerecht ook invriezen. Bewaar max. 3 maanden in de vriezer.
combinatietip:Lekker met couscous, granaatappelpitten, yoghurt en koriander.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
1 ui
2 tenen knoflook
10 gewelde abrikozen zonder pit
1 perssinaasappel
50 mg saffraan
1½ el ras el hanout specerijenmelange
1 el harissa
1 el vloeibare honing
100 g rozijnen
400 g tomatenblokjes
1 tl zout
1½ kg diepvries lamsbout zonder been van de vakslager
Dit heb je nodig
Slowcooker (4.7 liter)