Viscurry met zelfgemaakte currypasta

Heerlijk viscurry die je 3 uur laat garen. Wat een smaken!

345 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 3 uur wachten

pittig

16 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de steeltjes van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verwijder het buitenste blad en de onderkant van het citroengras en snijd de stengel in stukken. Pel de knoflook, schil de gember en halveer de sjalotten. Doe het citroengras, gemalen korianderzaad, de knoflook, gember, sjalotten, suiker, olie, vissaus en rode peper in een hoge beker of de kom van de keukenmachine. Maal in de keukenmachine of met de staafmixer in ca. 2 min. tot een dik mengsel.

  2. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Doe het pepermengsel in de slowcooker en voeg de paprika, sugarsnaps, garnalen en kokosmelk toe. Verkruimel de bouillontablet erboven en leg de schelvisfilet erop. Doe de deksel op de pan en laat op de lage stand ca. 3 uur garen. Snijd de koriander grof. Breng de curry op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de koriander.

  • combinatietipLekker met spinazie en witte rijst.

Viscurry met zelfgemaakte currypasta

Heerlijk viscurry die je 3 uur laat garen. Wat een smaken!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig