Linzensoep met zoete aardappel en tuinkers

Peulvruchten doen het ook heel goed in soep. Lekker met zoete aardappel en tomaat.

385 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de zoete aardappel 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en fruit nog 2 min. mee. Snijd ondertussen de trostomaten in partjes. Voeg de tomatenpartjes en heet water toe aan de pan en breng aan de kook.

  2. Laat op laag vuur 10 min. garen. Roer regelmatig. Voeg in de laatste 2 min. de linzencurry toe en warm mee. Verdeel de soep over de diepe kommen en schep in elke kom 1 el Griekse yoghurt. Bestrooi de soep met de tuinkers.

  • combinatietipLekker met stokbrood.

Linzensoep met zoete aardappel en tuinkers

Peulvruchten doen het ook heel goed in soep. Lekker met zoete aardappel en tomaat.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig