Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de zoete aardappel 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en fruit nog 2 min. mee. Snijd ondertussen de trostomaten in partjes. Voeg de tomatenpartjes en heet water toe aan de pan en breng aan de kook.
Laat op laag vuur 10 min. garen. Roer regelmatig. Voeg in de laatste 2 min. de linzencurry toe en warm mee. Verdeel de soep over de diepe kommen en schep in elke kom 1 el Griekse yoghurt. Bestrooi de soep met de tuinkers.
Linzensoep met zoete aardappel en tuinkers
Peulvruchten doen het ook heel goed in soep. Lekker met zoete aardappel en tomaat.
- combinatietipLekker met stokbrood.
Linzensoep met zoete aardappel en tuinkers
Peulvruchten doen het ook heel goed in soep. Lekker met zoete aardappel en tomaat.
hoofdgerecht
4 personen
385 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de zoete aardappel 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en fruit nog 2 min. mee. Snijd ondertussen de trostomaten in partjes. Voeg de tomatenpartjes en heet water toe aan de pan en breng aan de kook.
Laat op laag vuur 10 min. garen. Roer regelmatig. Voeg in de laatste 2 min. de linzencurry toe en warm mee. Verdeel de soep over de diepe kommen en schep in elke kom 1 el Griekse yoghurt. Bestrooi de soep met de tuinkers.
combinatietip:Lekker met stokbrood.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
500 g zoete aardappelen
2 tenen knoflook
2 el arachideolie
4 Tasty Tom trostomaten
750 ml water
1 kg Hak linzencurry
4 el Griekse yoghurt
1 bakje tuinkers