Lauwwarme salade van gegrilde zoete aardappel

De zoete aardappel gril je eerst op de barbecue.

380 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

licht pittig

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Steek de barbecue aan. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd ze in de lengte in plakken van een ½ cm dik. Gril de zoete aardappel in 2 delen 10-12 min. op de matig hete barbecue. Keer regelmatig. Leg ze op een platte schaal.

  2. Snijd ondertussen de tomaten in zo klein mogelijke blokjes en doe ze in een kom. Snipper de ui heel fijn. Voeg toe aan de tomatenblokjes. Snijd de koriander fijn en voeg ook toe. Schep alles om. Verwijder het steeltje van de jalapeñopeper. Verwijder de zaadlijsten als je niet van pittig houdt of gebruik maar een deel van de peper. Snijd het vruchtvlees van de peper fijn.

  3. Halveer ½ van de limoenen en pers de vrucht uit. Breng de tomatensalsa op smaak met de peper, het limoensap en eventueel zout. Snijd de andere limoen in parten.

  4. Schep de salsa over de zoete aardappel en serveer met de extra parten limoen.

  • serveertipLekker bij zowel vlees-, vis- als vega- gerechten van de barbecue.

Lauwwarme salade van gegrilde zoete aardappel

De zoete aardappel gril je eerst op de barbecue.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig