Tex-mexsalade met ovengeroosterde zoete aardappel

Zoete aardappel met paprikapoeder uit de oven: zo'n lunch willen we elke dag wel.

540 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 25 min. oventijd

licht pittig

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen met schil in stukken van 3 cm. Meng met de paprikapoeder, olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de aardappel in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

  2. Doe ondertussen de bonen en mais samen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snipper de ui en meng door de bonen en mais. Snijd de tomaten in parten. Doe ⅓ van de tomaten in de hoge beker van de staafmixer. Voeg de tabasco toe en pureer tot een salsa. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in grove stukken van 1½ cm.

  3. Neem de aardappelen uit de oven. Verdeel de aardappelen, de rest van de tomaten, avocado en het bonenmengsel over de kommen en serveer met de salsa.

  • serveertipLekker met limoen en koriander.
  • Tex-mexsalade met ovengeroosterde zoete aardappel

    Instructievideo - 02:21 min.

Tex-mexsalade met ovengeroosterde zoete aardappel

Zoete aardappel met paprikapoeder uit de oven: zo'n lunch willen we elke dag wel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig