Paprikadip met walnoten en granaatappel

Gezellige avond? Serveer deze pittige dip en het wordt alleen maar leuker.

170 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

pittig

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen en hak fijn. Snijd de knoflook fijnen pers de limoen uit. Snijd de gegrilde paprikamix in stukken.

  2. Doe de walnoten, knoflook, 1 el limoensap (per 4 personen), de paprika, chilivlokken en komijn in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een smeuïge dip. Schep de paprikadip in een kom en garneer met de granaatappelpitjes.

  • combinatietipDeze dip is heerlijk met pitachips. Snijd hiervoor volkoren pitabroodjes overlangs doormidden en in driehoekjes. Besprenkel ze met wat olie en bak 6-9 min. in het midden van een voorverwarmde oven (180 °C).
  • Noten, zaden en pitten roosteren

    Instructievideo - 01:19 min.

Paprikadip met walnoten en granaatappel

Gezellige avond? Serveer deze pittige dip en het wordt alleen maar leuker.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig