Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen en hak fijn. Snijd de knoflook fijnen pers de limoen uit. Snijd de gegrilde paprikamix in stukken.
Doe de walnoten, knoflook, 1 el limoensap (per 4 personen), de paprika, chilivlokken en komijn in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een smeuïge dip. Schep de paprikadip in een kom en garneer met de granaatappelpitjes.
Paprikadip met walnoten en granaatappel
Gezellige avond? Serveer deze pittige dip en het wordt alleen maar leuker.
- combinatietipDeze dip is heerlijk met pitachips. Snijd hiervoor volkoren pitabroodjes overlangs doormidden en in driehoekjes. Besprenkel ze met wat olie en bak 6-9 min. in het midden van een voorverwarmde oven (180 °C).
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Paprikadip met walnoten en granaatappel
Gezellige avond? Serveer deze pittige dip en het wordt alleen maar leuker.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_088117_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
170 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen en hak fijn. Snijd de knoflook fijnen pers de limoen uit. Snijd de gegrilde paprikamix in stukken.
Doe de walnoten, knoflook, 1 el limoensap (per 4 personen), de paprika, chilivlokken en komijn in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een smeuïge dip. Schep de paprikadip in een kom en garneer met de granaatappelpitjes.
combinatietip:Deze dip is heerlijk met pitachips. Snijd hiervoor volkoren pitabroodjes overlangs doormidden en in driehoekjes. Besprenkel ze met wat olie en bak 6-9 min. in het midden van een voorverwarmde oven (180 °C).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
75 g ongebrande walnoten
1 teen knoflook
1 limoen
250 g koelverse gegrilde-paprikamix
¼ tl chilivlokken
½ tl gemalen komijn
90 g verse granaatappelpitjes
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker