Snijd de tomaten in plakjes en leg deze dakpansgewijs op een schaal. Laat de paprika's uitlekken en snijd in kleine blokjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het limoenrasp en -sap toe aan de paprikablokjes. Hak de walnoten grof en voeg samen met de granaatappelpitjes toe aan de paprikasalsa. Schep om, verdeel over de tomaten en besprenkel met de walnootolie.
Tomatensalade met walnoot
Salade met een goede bite van walnoot en granaatappelpitjes.
- variatietipDe salade is ook lekker met pijnboompitten in plaats van walnoten.
- variatietipGeen fan van granaatappel? Kies dan voor gedroogde cranberry’s of rozijnen.
- combinatietipGegrilde biefstuk en gepofte aardappel passen hier prima bij.
- variatietipOm de salade nog frisser te maken, kun je de paprika vervangen door komkommer.
Tomatensalade met walnoot
Salade met een goede bite van walnoot en granaatappelpitjes.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_074168_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
215 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tomaten in plakjes en leg deze dakpansgewijs op een schaal. Laat de paprika's uitlekken en snijd in kleine blokjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het limoenrasp en -sap toe aan de paprikablokjes. Hak de walnoten grof en voeg samen met de granaatappelpitjes toe aan de paprikasalsa. Schep om, verdeel over de tomaten en besprenkel met de walnootolie.
variatietip:De salade is ook lekker met pijnboompitten in plaats van walnoten.
variatietip:Geen fan van granaatappel? Kies dan voor gedroogde cranberry’s of rozijnen.
combinatietip:Gegrilde biefstuk en gepofte aardappel passen hier prima bij.
variatietip:Om de salade nog frisser te maken, kun je de paprika vervangen door komkommer.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
280 g Tasty Tom trostomaten
295 g gegrilde rode paprika's
1 limoen
50 g ongebrande walnoten
120 g verse granaatappelpitjes
3 el walnotenolie