Boerenkaasfondue met lentegroenten

Kaasfondue alleen in de winter? Echt niet! Serveer 'm eens met lentegroenten en je weet wel beter.

980 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Rasp de 2 soorten kaas. Maak de radijsjes schoon en halveer ze. Maak de bleekselderij schoon en snijd in schuine stukken van 3 cm. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Verdeel de gesneden groenten en de worteltjes over aparte kommetjes. Halveer de teen knoflook en wrijf de kaasfonduepan ermee in. Verhit de wijn in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur.

  2. Voeg de kaas toe en laat al roerend rustig smelten. Meng de maizena met het water en voeg al roerend toe aan de kaasfondue tot het een samenhangend geheel is. Breng op smaak met de nootmuskaat. Snijd het stokbrood in stukjes. Zet de kaasfonduepan op de brander op tafel en schenk de kaasfondue erin. Serveer met de groenten en het brood.

  • combinatietipDe kaasfondue wordt nog lekkerder als je op het laatste moment een scheut brandewijn of kirsch (Gall & Gall) toevoegt.

Boerenkaasfondue met lentegroenten

Kaasfondue alleen in de winter? Echt niet! Serveer 'm eens met lentegroenten en je weet wel beter.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig