Halveer grote aardappelen en kook in 12 min. gaar. Halveer de champignons, verhit de olie in een koekenpan en bak 6 min. op hoog vuur.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en halveer de worteltjes in de breedte. Rasp de Emmentaler en Zaanlander en verkruimel de blauwe kaas. Snijd het stokbrood in plakjes.
Halveer de knoflook en wrijf de fondue-pan of gietijzeren pan ermee in. Schenk de wijn in de pan en verhit op middelhoog vuur. Voeg alle kaas en het citroensap toe en laat al roerend rustig in ca. 8 min. smelten.
Meng de maizena met de kirsch, voeg al roerend toe aan de kaasfondue. Roer tot een samenhangend geheel. Dit duurt ca. 5 min. Breng op smaak met peper. Serveer de kaasfondue met de groenten, aardappeltjes en het brood.
Kaasfondue met groenten en stokbrood
Vanavond op het menu: kaasfondue! Mét vier soorten kaas, onweerstaanbaar lekker dus.
- variatietipLiever zonder alcohol? Vervang de wijn door water of bouillon en de kirsch door diksap appel.
- algemeenSnijd de overige Zaanlander in blokjes, en serveer met een cornichon bij de borrel.
Kaasfondue met groenten en stokbrood
Vanavond op het menu: kaasfondue! Mét vier soorten kaas, onweerstaanbaar lekker dus.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD157205_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
1000 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Halveer grote aardappelen en kook in 12 min. gaar. Halveer de champignons, verhit de olie in een koekenpan en bak 6 min. op hoog vuur.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en halveer de worteltjes in de breedte. Rasp de Emmentaler en Zaanlander en verkruimel de blauwe kaas. Snijd het stokbrood in plakjes.
Halveer de knoflook en wrijf de fondue-pan of gietijzeren pan ermee in. Schenk de wijn in de pan en verhit op middelhoog vuur. Voeg alle kaas en het citroensap toe en laat al roerend rustig in ca. 8 min. smelten.
Meng de maizena met de kirsch, voeg al roerend toe aan de kaasfondue. Roer tot een samenhangend geheel. Dit duurt ca. 5 min. Breng op smaak met peper. Serveer de kaasfondue met de groenten, aardappeltjes en het brood.
variatietip:Liever zonder alcohol? Vervang de wijn door water of bouillon en de kirsch door diksap appel.
algemeen:Snijd de overige Zaanlander in blokjes, en serveer met een cornichon bij de borrel.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g stoom krieltjes mix vastkokend
400 kastanjechampignons
1 el arachideolie
1 kleine bloemkool
300 g geschrapte worteltjes
160 g emmentaler
200 g Zaanlander jong belegen 48+ kaas
90 g Blue d'Auvergne blauwaderkaas 50+
1 meergranenstokbrood
1 teen knoflook
200 ml droge witte wijn
150 g geraspte gruyère
1 el citroensap
1 el maizena
2 el kirsch
Dit heb je nodig
kaasfonduepan