Halveer de knoflook en wrijf met de snijkanten de binnenkant van de fonduepan in.
Verwarm de wijn en het citroensap in de fonduepan op laag vuur tegen de kook aan. Roer met een houten lepel de geraspte gruyère en emmentaler in delen erdoor tot alle kaas gesmolten is.
Meng de maizena met de kirsch. Voeg al roerend toe aan de kaasfondue en laat de fondue op middelhoog vuur al roerend binden. Breng op smaak met de nootmuskaat en (versgemalen) witte peper.
Zwitserse kaasfondue met grùyere en emmentaler
Yes, kaasfondue! In dit lekkere recept gebruik je maar liefst twee kazen: grùyere en emmentaler.
- combinatietipLekker met knapperig stokbrood.
- algemeenIn plaats van een caquelon kun je ook een kleine braadpan met dikke bodem gebruiken. Veeg de pan direct na de maaltijd schoon met keukenpapier: de kaasresten laten zich warm makkelijker verwijderen.
Zwitserse kaasfondue met grùyere en emmentaler
Yes, kaasfondue! In dit lekkere recept gebruik je maar liefst twee kazen: grùyere en emmentaler.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD128912_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
640 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de knoflook en wrijf met de snijkanten de binnenkant van de fonduepan in.
Verwarm de wijn en het citroensap in de fonduepan op laag vuur tegen de kook aan. Roer met een houten lepel de geraspte gruyère en emmentaler in delen erdoor tot alle kaas gesmolten is.
Meng de maizena met de kirsch. Voeg al roerend toe aan de kaasfondue en laat de fondue op middelhoog vuur al roerend binden. Breng op smaak met de nootmuskaat en (versgemalen) witte peper.
combinatietip:Lekker met knapperig stokbrood.
algemeen:In plaats van een caquelon kun je ook een kleine braadpan met dikke bodem gebruiken. Veeg de pan direct na de maaltijd schoon met keukenpapier: de kaasresten laten zich warm makkelijker verwijderen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 teen knoflook
200 ml droge witte wijn
½ el citroensap
300 g geraspte gruyère
300 g geraspte emmentaler
1 el maizena
2 el kirsch
1 mespunt gedroogde nootmuskaat
Dit heb je nodig
caquelon