Quiche met Leidse boerenkaas

Door de salade-ui bovenop de quiche te leggen, ziet-ie er fantastisch uit!

670 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 40 min. oventijd / 10 min. wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de paprika in stukjes en meng door de bloemkoolrijst. Halveer de salade-ui in de lengte. Doe de eieren, crème fraîche en al-andalus in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Rasp de kaas en roer erdoor.

  2. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg, verdeel het bloemkool-paprikamengsel over de bodem en schenk het eimengsel erover. Leg de salade-ui er naast elkaar op, snijd eventueel bij en druk licht aan. Bak in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster.

  • bereidingstipJe kunt de quiche 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm ca. 30 min. afgedekt met aluminiumfolie in een voorverwarmde oven op 160 °C. Je kunt de quiche ook op kamertemperatuur serveren.
  • bereidingstipIn plaats van boerenkaas kun je ook andere belegen kaas 30+ gebruiken.

Quiche met Leidse boerenkaas

Door de salade-ui bovenop de quiche te leggen, ziet-ie er fantastisch uit!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig