Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep of schud regelmatig om. Laat afkoelen op een bord.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de roerbakgroente al omscheppend 8-9 min. op middelhoog vuur. Verwarm ondertussen de aardappelpuree in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de groente en mosterd door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de stamppot in een schaal en bestrooi met de pijnboompitten.
Hollands stamppotje met rookworst
De zomerse variant van stamppot met worst: geen boerenkool, maar roerbakgroente.
Hollands stamppotje met rookworst
De zomerse variant van stamppot met worst: geen boerenkool, maar roerbakgroente.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_089568_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
745 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep of schud regelmatig om. Laat afkoelen op een bord.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de roerbakgroente al omscheppend 8-9 min. op middelhoog vuur. Verwarm ondertussen de aardappelpuree in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de groente en mosterd door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de stamppot in een schaal en bestrooi met de pijnboompitten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 Veluwse fijne rookworst
50 g pijnboompitten
2 el traditionele olijfolie
800 g verse Hollandse roerbakgroente
800 g aardappelpuree met boter
1 el grove Zaanse mosterd