Zoetzure BBQ-kip uit de Carolina's

De zoetzure saus voor deze kip maak je helemaal zelf: lekker!

300 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

licht pittig

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Steek de barbecue aan. Doe de azijn, tabasco, mosterd, basterdsuiker en ketchup in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken en zet het vuur uit. Wrijf ondertussen de kipdijfilets in met de kruidenmix. Gril de kip op medium hitte op de barbecue. Bestrijk elke 3 min. met de zoetzure saus en keer vervolgens. Rooster de kip op deze manier in ca. 20 min. gaar. Neem de kip van de barbecue en schep er 1 el van de overgebleven saus per persoon over. Serveer de rest er apart bij.

  • variatietipIn plaats van de Yellow Mustard mild kun je ook andere milde mosterd gebruiken.

Zoetzure BBQ-kip uit de Carolina's

De zoetzure saus voor deze kip maak je helemaal zelf: lekker!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig