Steek de barbecue aan. Doe de azijn, tabasco, mosterd, basterdsuiker en ketchup in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken en zet het vuur uit. Wrijf ondertussen de kipdijfilets in met de kruidenmix. Gril de kip op medium hitte op de barbecue. Bestrijk elke 3 min. met de zoetzure saus en keer vervolgens. Rooster de kip op deze manier in ca. 20 min. gaar. Neem de kip van de barbecue en schep er 1 el van de overgebleven saus per persoon over. Serveer de rest er apart bij.
Zoetzure BBQ-kip uit de Carolina's
De zoetzure saus voor deze kip maak je helemaal zelf: lekker!
- variatietipIn plaats van de Yellow Mustard mild kun je ook andere milde mosterd gebruiken.
Zoetzure BBQ-kip uit de Carolina's
De zoetzure saus voor deze kip maak je helemaal zelf: lekker!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_090980_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
300 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Doe de azijn, tabasco, mosterd, basterdsuiker en ketchup in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken en zet het vuur uit. Wrijf ondertussen de kipdijfilets in met de kruidenmix. Gril de kip op medium hitte op de barbecue. Bestrijk elke 3 min. met de zoetzure saus en keer vervolgens. Rooster de kip op deze manier in ca. 20 min. gaar. Neem de kip van de barbecue en schep er 1 el van de overgebleven saus per persoon over. Serveer de rest er apart bij.
variatietip:In plaats van de Yellow Mustard mild kun je ook andere milde mosterd gebruiken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 ml appelciderazijn
1 el Tabasco chipotle
2 el yellow mustard mild
3 el lichte basterdsuiker
2 el ketchup
8 kipdijfilet
20 g kruidenmix voor kip
Dit heb je nodig
barbecue