Broodje hamburger

Zelf een broodje hamburger maken? Helemaal niet zo moeilijk, maar wel héél lekker.

530 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe het gehakt in een kom en voeg de uienpoeder, tabasco en het zout toe. Kneed goed door elkaar en verdeel het gehakt in een burger per persoon. Vorm een bal per persoon van het gehakt. Duw de gehaktballen plat tot burgers van 1 cm dik en Ø 12 cm. Steek de barbecue aan of verhit de grillpan op middelhoog vuur. Gril de burgers in ca. 8 min. gaar. Keer halverwege.

  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter. Halveer de hamburgerbroodjes en rooster de helften in de hete koekenpan 2 min. aan beide zijden. Snijd de tomaat in plakjes. Beleg de onderste helften van de broodjes achtereenvolgens met een blad sla en een burger. Leg op elke burger een plakje tomaat en 2 plakjes augurk. Verdeel de mayonaise, ketchup en mosterd erover en leg de bovenste helften van de broodjes erop.

  • combinatietipMaak de burgers af met wat fijngesnipperde ui.

Broodje hamburger

Zelf een broodje hamburger maken? Helemaal niet zo moeilijk, maar wel héél lekker.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig