Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. op middelhoog vuur krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel ondertussen het bladerdeeg in een vierkantje per portie en bekleed de holtes van de muffinvorm ermee.
Rasp de kaas. Klop de eieren los en meng met de mosterd, dragon, crème fraîche en de helft van de kaas. Halveer de asperges. Verdeel het spek en de asperges over het bladerdeeg en schenk het eimengsel erop. Bestrooi met de rest van de kaas.
Bak ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek eventueel na 20 min. losjes af met aluminiumfolie als de quiches te donker worden. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm staan. Neem de quiches eruit, leg op een grote schaal en verdeel de veldsla eromheen.
Miniquiches met spek & groene-aspergetips
Quiche kun je als lunch of bijgerecht eten, maar waarom maken we er geen hapje van? Ook lekker!
- bereidingstipJe kunt de quiches 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Je kunt ze ook goed meenemen voor een zomerse picknick. Serveer ze op kamertemperatuur.
Miniquiches met spek & groene-aspergetips
Quiche kun je als lunch of bijgerecht eten, maar waarom maken we er geen hapje van? Ook lekker!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_092921_220x162_JPG.jpg)
8 porties
270 kcal
15 min. bereiden
5 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. op middelhoog vuur krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel ondertussen het bladerdeeg in een vierkantje per portie en bekleed de holtes van de muffinvorm ermee.
Rasp de kaas. Klop de eieren los en meng met de mosterd, dragon, crème fraîche en de helft van de kaas. Halveer de asperges. Verdeel het spek en de asperges over het bladerdeeg en schenk het eimengsel erop. Bestrooi met de rest van de kaas.
Bak ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek eventueel na 20 min. losjes af met aluminiumfolie als de quiches te donker worden. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm staan. Neem de quiches eruit, leg op een grote schaal en verdeel de veldsla eromheen.
bereidingstip:Je kunt de quiches 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Je kunt ze ook goed meenemen voor een zomerse picknick. Serveer ze op kamertemperatuur.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
100 g biologische spekreepjes
270 g vers bladerdeeg
75 g gruyère
4 middelgrote eieren
2 el Limburgse mosterd
1 tl gedroogde dragon
125 g crème fraîche
100 g groene-aspergetips
75 g veldsla
Dit heb je nodig
mini-muffinvorm met 12 uitsparingen (4-5 cm)