Bestrooi de kip met peper en eventueel zout. Pers 1 teen knoflook uit. Doe de kip in een kom en voeg de wijn, takjes rozemarijn en knoflook toe. Laat de kip minstens 1 uur afgedekt marineren in de koelkast.
Neem de kip uit de koelkast en dep droog. Bewaar de marinade. Bestrooi de kip met de bloem. Snijd de rest van de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak rondom bruin. Voeg de marinade, tomaten, olijven en balsamicoazijn toe en breng het geheel aan de kook. Laat 60 min. met de deksel op de pan op laag vuur garen.
Haal na 40 min. de deksel van de pan, voeg de kappertjes toe en laat nog 20 min. stoven. Lekker met stokbrood en een frisse salade.
Pollo alla cacciatora
Het kost even wat tijd, dit Italiaanse kipgerecht. Maar het wachten wordt rijkelijk beloond!
- combinatietipLekker met stokbrood en een frisse salade.
- variatietipIn plaats van San Marzano-tomaten kun je gepelde tomaten (blik 400 g) gebruiken.
- variatietipJe kunt de verse rozemarijn ook vervangen door 1tl gedroogde rozemarijn.
- bereidingstipDe wijn verdampt grotendeels tijdens het koken. Liever geen wijn? Vervang ’m dan door 175 ml kippenbouillon. Je hoeft de kip dan niet te marineren, de rest van de bereiding blijft gelijk. Het is dan niet meer lactosevrij.
Pollo alla cacciatora
Het kost even wat tijd, dit Italiaanse kipgerecht. Maar het wachten wordt rijkelijk beloond!
hoofdgerecht
4 personen
480 kcal
15 min. bereiden
2 uur 20 min. wachten
Aan de slag
Bestrooi de kip met peper en eventueel zout. Pers 1 teen knoflook uit. Doe de kip in een kom en voeg de wijn, takjes rozemarijn en knoflook toe. Laat de kip minstens 1 uur afgedekt marineren in de koelkast.
Neem de kip uit de koelkast en dep droog. Bewaar de marinade. Bestrooi de kip met de bloem. Snijd de rest van de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak rondom bruin. Voeg de marinade, tomaten, olijven en balsamicoazijn toe en breng het geheel aan de kook. Laat 60 min. met de deksel op de pan op laag vuur garen.
Haal na 40 min. de deksel van de pan, voeg de kappertjes toe en laat nog 20 min. stoven. Lekker met stokbrood en een frisse salade.
combinatietip:Lekker met stokbrood en een frisse salade.
variatietip:In plaats van San Marzano-tomaten kun je gepelde tomaten (blik 400 g) gebruiken.
variatietip:Je kunt de verse rozemarijn ook vervangen door 1tl gedroogde rozemarijn.
bereidingstip:De wijn verdampt grotendeels tijdens het koken. Liever geen wijn? Vervang ’m dan door 175 ml kippenbouillon. Je hoeft de kip dan niet te marineren, de rest van de bereiding blijft gelijk. Het is dan niet meer lactosevrij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
4 scharrelkippenpoten
3 tenen knoflook
250 ml Gigondas rode wijn
2 takjes takjes rozemarijn
20 g tarwebloem
½ el (arachide)olie
850 ml Mutti pomodoro San Marzano tomaten in blik
90 g zongerijpte Taggia-olijven
1 el balsamicoazijn
2 el kappertjes